tisdag 7 juli 2009

Measle Stubbs och manakraften av Ian Ogilvy


Measle Stubbs bor nu med sina föräldrar i ett tryggt hem. Det har blivit tillökning i familjen också med en söt lillasyster som heter Matilda. En dag blir hela familjen kallad till ett förhör och allt verkar oskyldigt tills föräldrarna fångas och Measle måste fly med sin syster långt bort. Han får hjälp av en snäll trollkarl som lämnar honom i den snälla vredesmunken Iggys vård. Allt verkar lugnt tils huset ställs upp och ner. Tavlor får liv och konstiga varelser dyker upp. Än en gång måste Measle rädda sig och sin familj.
Betyg: 3

4 kommentarer:

 1. Jag har första och andra boken i serien. Har läst ut den första och planerar att läsa ut den andra i sommar. Hur kom du i kontakt med Measle Stubbs av Ian Ogilvy?

  SvaraRadera
 2. Jag har nu läst alla tre böckerna och det känns som om det skulle kunna komma fler. En liten cliffhanger fanns i slutet av trean. Jag kom i kóntakt med böckerna när jag läste en litteraturkurs på Växjö universitet. Det är jag glad för och sonen med som läst alla böckerna och köpt dem med.

  SvaraRadera
 3. Använde de boken som en kurslitteratur då? Vad intressant. Vet du varför?

  SvaraRadera
 4. Det var en kurs om läslust som var en intrduktion till kurser för biblotikarier men jag gick den sommarkursen för att jag älskar att läsa och tycker kursen gav mig idéer till läraryrket. Vi kom i kontakt med mycket bra litteratur där. Tyvärr gick kursen bara en sommar för intresset var lågt. =(

  SvaraRadera