söndag 15 november 2009

Lille prinsen av Antoine De Saint-Exupery


Ett flygplan kraschar i öknen och piloten möter en udda liten typ som kallas Lille prinsen. Han kommer från en annan planet och genom prinsens iakttagelser på sin väg får piloten många tankeställare och en djup vänskap växer fram.
Detta är en klassiker som jag läst många gånger och ser fram emot att få läsa igen.
Betyg: 4

4 kommentarer:

  1. ÅÅÅÅÅ. En av mina absoluta favoriter- så fylld av livsvisdom och filosofi. Om livet.
    En bok som följt mig sedan ungdomsåren.

    Favorit ur boken:
    "Det viktigaste är osynligt för ögonen"

    Den boken har jag nog läst minst tio gånger.
    Och en gång såg jag en fantastisk teateruppsättning i Västerås när jag var på en regi-kurs. Det var en teatergrupp från Lidingö som spelade med både dockor (stora) och skådespelare och de lyckades att fånga både vuxna och barn. Publiken satt alldeles tyst och stilla först en lång stund efter att ridån gått ner- sedan brakade jubel och applåder loss.

    SvaraRadera
  2. Jag är så glad att du är nöjd! Och jag kommer säkerligen dyka in i din blogg emellanåt. Lilla prinsen har jag bara på franska - lite av en utmaning... Trevlig helg! / Helena

    SvaraRadera
  3. Inkan: Jag tycker som du att boken är fylld av klokheter. Varje gång jag läser den kommer nya tankar till mig och jag funderar mycket på det som Lille prinsen vill säga oss.

    Helena: Jag skulle vilja kunna franska för boken är säkert mycket vackrare på originalspråket. Vi ses över bloggarna.

    SvaraRadera
  4. "Lille Prinsen" är en bok som alla franska skolbarn läser. Den är en del av den obligatoriska litteraturundervisning i vanliga skolan!

    God natt
    från Inkan

    SvaraRadera