onsdag 16 december 2009

Rani & Sukh av Baki Rai (Bok nummer 100)

Bok hundra är nu läst för i år och det är en underbar bok som en av mina elever lade på mitt skrivbord. Hon rekommenderade den för att det är gripande och annorlunda.

Det stämmer och jag har också fallit för boken. Den utspelas i England bland den indiska befolkningen. Rani är en tjej som är strikt hållen hemma där gamla traditioner är djupt rotade. Hennes bästa vän är dock en engelsk frigjord tjej och vännerna måste smyga med sin vänskap. Men allt krånglas till när Rani och Sukh träffas. Kärleken slår till blint och Rani måste börja ljuga och smyga mycket mer. Ett djupr och kärleksfyllt förhållande växer fram men när Sukh presenterar Rani för sin syster avslöjas en nedgrävd och mörk familjehemlighet. Familjerna ligger i fejd med varandra och ungdomarna har ingen framtid tillsammans.

Men när Rani blir gravid förändras allt och Sukh ber sin far om hjälp. Då är det redan för sent........

En Romeo och Julia saga i modern tappning som går rakt in i hjärtat.

Betyg: 5

3 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Den där boken låter himla spännande. :)

  Jag får tacka ännu en gång för det fina paketet du skickade. Jag blev verkligen jätteglad över att du hade träffat så himla rätt. Jag hoppas att du fått paket av din hemlige vän du också.

  Ha en riktigt god jul och ett gott nytt år!
  Kram
  - Jenny M

  SvaraRadera
 2. Heej Marita! Är glad att jag nu hittat en otroligt bra blogg, kommer att följa dina bokläsningar framöver! Ha det bäst, Kraam //Behara<3

  SvaraRadera
 3. Hej Behara! Kul att du hittade hit. Hoppas du kan få nåt boktips. Du får gärna tipsa mig du med. Kram

  SvaraRadera