tisdag 20 april 2010

PAUSE/PLAY av Yesim Bilgic


Mac är en framgångsrik fotograf som har råd att leva ut sina fantasier och drömmar. Men något är fel för trots att han kan leva i ett paradis blir hans liv ett helvete. Han låter drogerna ta över och allt har tar i blir katastrof. Relationer med flickvänner, kompisar, kollegor och familj är i obalans eftersom han inte kan känna empati för någon eller något.
Till slut är livet i Stockholm för litet och Mac drar till USA där han i drogruset äntligen kan känna kärlek. Efter ett dygns gemenskap gifter han sig med Deena och lyckan är fullkomlig men kortvarig eftersom Deena egentliger heter Dean och är en man.
Mac tar sig tillbaka till Stockholm och livet blir om än mer ytligt. Ordet ytligt är vad boken kan beskrivas med. Författaren har sitt genombrott med denna bok som ska ong i en serie om psykopater men jag tycker inte budskapet går riktigt fram. Historien är ändå underhållande och tankarna går definitivt till "American psycho" men skillnaden är att i den amerikanska versionen blev jag illamående och fick avsmak för huvudkaraktären. Mac blir en tragisk person som jag till viss del tycker synd om. Han visar känslor genom att ge presenter till syskonbarn och hans psykopatiska sidor kopplar jag direkt till drogerna.
Betyg: 3
Sidor: 238

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar